tiistai 8. syyskuuta 2015

Tagged Under: , , , , , ,

Huijattiinko pääministeri Sipilää?

By: Admin Riikka Tuulikki On: 7.17
  • Jaa uutinen

  • Verkossa ja sosiaalisessa mediassa on levinnyt viime päivinä kohu liittyen Juha Sipilän vierailuun oululaisessa vastaanottokeskuksessa.
    Kohu sai alkunsa, kun pääministeri tapasi turvapaikanhakija Fahad Firasin. Firas kertoi Sipilälle MTV:n välittämässä uutislähetyksessä olevansa 17-vuotias pakolainen, jonka isä on tapettu.
    Verkossa levisi nopeasti väitteitä, jonka mukaan Firasin olisi todellisuudessa täysi-ikäinen ja hän olisi liikkunut ennen Suomea ympäri monia Euroopan maita.
    Todisteina on käytetty miehen Facebook-profiilia, johon tämä on julkaissut sarjan kuvia itsestään Euroopan eri kaupungeissa sekä muun muassa MTV:n videon, jossa hän selittää tarinaansa Sipilälle.
    Facebook-kuvissa ja videoissa lihaksikas Firas esittelee bodausharrastuksensa tuloksia sekä muun muassa yökerhoa, jossa hän on vieraillut matkallaan Suomeen.
    Kohua ovat kommentoineet useat perussuomalaiset poliitikot.
    Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja sekä puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kysyi Facebook-sivuillaan, onko pääministeriä huijattu.
    – MTV:n uutisissa juuri tämä kaveri keskusteli pääministeri Sipilän kanssa. Fahad Firas on viettänyt Facebook-päivitystensä perusteella aikaa useissa turvallisissa Euroopan maissa ennen Suomeen tuloa. Kun monilla vanhuksilla, naisilla, lapsilla ja hädänalaisimmilla ei ole mahdollisuutta saada apua, käytämme varojamme nuorten terveiden miesten auttamiseen. Huijataanko meitä? Tynkkynen tiedustelee.
    Kohu sai lisävauhtia viikonloppuna, kun kiistelty MV-lehti kertoi Firasista. Samalla lehti väitti, että MTV olisi sensuroinut verkkosivuiltaan videon, jossa Sipilä kohtaa Firasin.
    MTV:sta kerrotaan, että väite ei pidä paikkaansa: video löytyy yhä MTV:n verkosta.
    Tapaukseen tarttui myös Seiska-lehti, jonka mukaan Firas on saanut tappouhkauksia kiukkuisilta suomalaisilta. Facebook-sivullaan Firas kiittelee ”suomalaisia vihaajiaan”, jotka ovat ”tehneet hänestä kuuluisan”.
    Kohua ruokkii maahanmuuttoviranomaisten tilastot, joiden mukaan 70–80 prosenttia Eurooppaan tulevista turvapaikanhakijoita on nuoria miehiä. Heistä osa on valehdellut ikänsä, jotta turvapaikka heltiäisi.
    Firasin tapauksessa faktoja on liki mahdotonta todistaa.
    Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön tulosalueen johtaja Juha Similä vakuuttaa Iltalehden haastattelussa, että turvallisista maista tulevia käännytetään Suomesta koko ajan takaisin.
    Kiistanalaisissa tapauksissa viranomaiset testaavat turvapaikanhakijoiden ikää muun muassa hampaista.

    Lähde:Helsingin Uutiset

    0 kommenttia :

    Lähetä kommentti