sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Tagged Under: , , , ,

Eurooppaan voi pyrkiä jopa 5 miljoonaa ihmistä

By: Admin Kolikkopelaaja On: 6.53
  • Jaa uutinen
  • Sipilän hurja arvio: Eurooppaan voi pyrkiä jopa 5 miljoonaa ihmistä

     

    Pääministeri Juha Sipilä sanoo olevansa valmis nostamaan Suomen pakolaiskiintiötä merkittävästi, jos EU:n rajavalvonta saadaan toimimaan.
    Asiasta Ylen Pääministerin haastattelutunnilla puhunut pääministeri Juha Sipilä (kesk) vakuutti tilanteen turvapaikanhakijoiden kanssa olevan hallinnassa mutta myös ravistelevan koko Eurooppaa voimallisella tavalla. Hän sanoi tilanteen luoneen jännitteitä Euroopan maiden välille, sillä rajavalvonta ei ole toiminut sovitulla tavalla.

    – Kaikkien kannattaa suhtautua tilanteeseen rauhassa, vaikka tilanne on uusi ja outo meille, pääministeri kommentoi viime päivinä herännyttä levottomuutta ja pakolaisten tuloa vastustavia mielenosoituksia.

    Sipilän mielestä on selvää, että tilanne herättää reaktioita puoleen ja toiseen.

    – Ehkä nämä menevät osin liiallisuuden puolelle, mutta kyllä nämä ihmisten reaktiot ovat ymmärrettäviä, hän sanoi.

    Syyrian pakolaisleireillä odotettu pitkään

    Sipilä arvioi että Eurooppaan pyrkivien turvapaikanhakijoiden määrä voi nousta vielä miljoonilla.

    – Voi olla että vielä 4–5 miljoonaa ihmistä lähtee tuolta liikkeelle. Esimerkiksi Syyrian pakolaisleireillä ihmiset ovat odottaneet jo enimmillään viisi vuotta tilanteen korjautumista, hän totesi.

    Sipilä mainitsi parhaaksi vaihtoehdoksi järjestelmän, jossa pakolaiset päätyisivät EU-maihin hallitusti nykyisen tilanteen sijaan. Hän huomautti esimerkiksi Ison-Britannian valikoivan turvapaikanhakijoita suoraan kriisimaiden lähialueiden pakolaisleireiltä.

    – Silloin ei olisi tarvetta tähän ihmissalakuljetukseen, jossa liikkuu todennäköisesti lähellä kymmentä miljardia oleva rahasumma.

    Pääministeri sanoi olevansa henkilökohtaisesti valmis nostamaan Suomen pakolaiskiintiötä merkittävästi, jos EU:n rajavalvonta saadaan toimimaan.

    – Kun maahan tulee tällaista vauhtia turvapaikanhakijoita, niin emme pysty molempia asioita tekemään yhtä aikaa.
    Lähde:Iltasanomat

    0 kommenttia :

    Lähetä kommentti